Website ontwerp

Online communicatie gaat om meer dan het delen van wie je bent en wat je doet (zenden). Het is anticiperen op jouw doelgroep om vragen bij hen weg te nemen en in te spelen op hun behoeftes. Het is interactie. Online aanwezig zijn is één ding, hoe je jouw kanalen effectief inzet is het tweede. Daarom vergt het een gedegen strategie om een sterke website te ontwikkelen. Gelukkig zitten wij daarop.

Bepaal het doel van jouw website

Een website is een uitstekend middel om je vind- en zichtbaarheid te vergroten. Daarnaast kan het verschillende doeleinden hebben. Misschien is het voor jou dé manier om je product of dienst te verkopen. Of dient het als middel om met je doelgroep in contact te komen. Wellicht ben je al helemaal tevreden met je klantenbestand, is verkopen niet meer nodig, maar wil je dat men jou niet vergeet en graag laten zien wat je kan. Dan kan een website een prachtig online visitekaartje voor jou zijn.

Waar jouw website ook voor dient, het zal altijd uit dezelfde ingrediënten bestaan. Zo valt of staat een website met een goede structuur, moet het aansluiten bij de (visuele) identiteit van jouw merk en bieden wat de doelgroep voorziet in hun behoeften. Wij helpen jou de beste ingrediënten te kiezen die samen een effectieve website vormen. 

Strategische sessie

Wij zien de ontwikkeling van een website als maatwerk. Voor we aan de slag gaan, vindt er altijd een strategische sessie plaats met jou als klant. In deze sessie onderzoeken hoe de website aan jouw doelen en interne processen kan bijdragen. Daarnaast verplaatsen we onszelf in jouw doelgroep om te bepalen hoe jij hen online optimaal van dienst kan zijn. Deze zaken vormen de basis van de structuur, inrichting en inhoud van jouw website.

Een strategische sessie helpt ons om een sterk online advies te geven. Daarnaast kunnen wij hierna inventariseren welke technische oplossingen gerealiseerd dienen te worden om het beoogde resultaat te behalen. Indirect helpt de strategische sessie ons om een realistisch en transparant kostenplaatje voor je op te stellen. Indien wij hier beide achter staan, zullen we wij ons online advies aanvullen met wireframes. Wireframes vormen de visuele beraming van jouw website. Nog zonder vormgeving, kleur en typografie laten we zien hoe wij jouw website optimaal inrichten.

Optimale gebruikerservaring

Een website is misschien wel het mooiste middel wat je hebt om jezelf zichtbaar te maken als ondernemer of organisatie. Het is niet alleen een showcase van jouw visuele identiteit, het is ook nog eens de enige plek waar alle informatie over jouw merk, product of dienst samenkomt. Wat er komt kijken bij het ontwerpen van een website lijkt nogal eens te worden onderschat. Waar er binnen marketing heus middelen bestaan die vooral mooi mogen zijn, geldt dit zeker niet voor een website. Een website moet voor jou werken. Dit is dé plek waar jouw doelgroep direct met jouw merk in aanraking komt en alles aan hun eigen interpretatie overlaat. Daarbij is er geen ruimte voor onduidelijkheden en twijfel.

Daarom zijn onze interactie ontwerpers tijdens hun werk constant bezig met de navigatie en structuur binnen jouw website. “Wat gebeurt er als de websitebezoeker hierop klikt of hiernaar scrollt? Is dit logisch, en draagt het bij aan de te behalen doelen of leidt het juist af?”. Dergelijke overwegingen zorgen ervoor dat je website als prettig wordt ervaren en effectief platform wordt voor jouw publiek én voor jou.

Mochten wij ooit eens met de term UX-UI slingeren, dan is dit wat we bedoelen: de optimale gebruikerservaring.

Een website is nooit af

Een website draagt bij aan de vindbaarheid aan jouw organisatie, maar dan moet je wel vindbaar zijn. Een goed onderhouden website wordt door zoekmachines en jouw publiek beloond. Relevante en actuele content die aansluit bij de behoeften van jouw doelgroep laat jouw website sneller opvallen in bijvoorbeeld Google. Weet jouw publiek dat jij jouw website regelmatig verrijkt met nieuwe informatie of producten, is de kans groter dat zij terugkeren.

Een website is nooit af en zal altijd om de nodige optimalisaties vragen. Een website die regelmatig wordt ge-update scoort beter en zal veel meer effect hebben op de door jou gestelde doelen. Tegelijkertijd kost het schrijven van nieuwsartikelen, blogs en productbeschrijvingen veel tijd. Vind je het moeilijk om jouw website bij te houden, vind je het niet leuk of heb je er simpelweg geen tijd voor? Trek ons dan even aan de mouw, we helpen je graag.

Wilco Offereins, ontwerper bij Publiek

Vragen over jouw website?

Vraag het eens aan Wilco

Let’s talk!

Wij staan altijd open voor een goed gesprek, kom je langs voor een kop koffie?