Huisstijl

Je propositie staat als een huis, en over jouw positionering is goed nagedacht. Je identiteit is bekend; het is tijd om jezelf aan de wereld te presenteren. We gaan de kern van jouw merk, product of dienst vangen in een sterke visuele identiteit. Een visuele identiteit wordt gedragen door verschillende pilaren: een naam, logo, kleurgebruik en aanvullende stijlelementen als kleur, typografie, vorm, illustratie, fotografie en video. Het doel van jouw visuele identiteit is tweeledig: we trekken de aandacht van het juiste publiek én houden het vast door zichtbaar en herkenbaar te zijn.

Ontwerpen van een sterke visuele identiteit

Een sterk logo vormt altijd de start bij het ontwerpen van een nieuwe visuele identiteit. Een logo is een perfect middel om de kern van jouw merk in te vangen en dient als conceptueel sterke basis voor de rest van jouw visuele identiteit. Het logo verbeeld een duidelijke stijl, geeft een specifiek gevoel en dient als herkenningspunt voor het gehele merk. Daarna volgt het uitrollen van de gekozen stijl in de gehele vormgeving van jouw merk, in de hierboven genoemde pilaren.


“De kunst is om de meerwaarde van een onderneming te vangen in een visuele identiteit die het juiste gevoel oproept.”

De kern van je merk vastleggen

Wij maken merken, sterke merken. Voor de lancering van jouw merk en huisstijl, helpen we je met het leggen van een stevige basis. Het is van belang dat iedere uiting die je naar buiten brengt, direct herkenbaar is als een uiting van jouw onderneming. Om jouw huisstijl nu en in de toekomst consistent toe te passen, maken we een huisstijlhandboek. Hierin staan huisstijlregels die jou en ons verplichten niet af te wijken van jouw kenmerkende stijl, zodat jouw publiek je altijd herkent.

Echt opvallen bij jouw publiek

Een mooi logo of een te gekke website is op zichzelf niet voldoende om echt impact te maken. Een visuele identiteit komt pas tot zijn recht als er over ieder contactmoment met jouw publiek is nagedacht. Daarom zien wij een huisstijl als een goed doordachte basis die kan meegroeien wanneer jij groeit.

Sjoerd Knol, ontwerper bij Publiek

Een huisstijl voor jouw merk?

Daarvoor moet je bij Sjoerd zijn

Let’s talk!

Wij staan altijd open voor een goed gesprek, kom je langs voor een kop koffie?