Merkarchitectuur

Of je organisch groeit of dankzij overnames meerdere merken huisvest; hoe jouw onderneming geworden is wat het is, maakt voor dit onderwerp niet uit. De kans is groot dat door te groeien de samenhang binnen je merk verloren is geraakt. Daardoor is het bijna onmogelijk om ieder merk met dezelfde overtuiging naar de wereld te presenteren. Middels een aantal sessies gericht op merkstrategie helpen wij jouw merken en hun positionering te structureren. Zo ontstaat er duidelijkheid voor jouw werknemers en publiek.

Het kantoor van Publiek

Een diepgravend onderzoek

Om jouw merkarchitectuur te structureren duiken we de diepte in. Middels kennissessies leren we de organisatie, medewerkers en klanten door en door kennen. Betrokkenheid vanuit de gehele organisatie is hierbij belangrijk. Daarom nodigen we meerdere collega’s uit voor strategisch overleg en nemen we graag een kijkje op de werkvloer. Een gedegen onderzoek naar jouw onderneming en de markt waarin je opereert, stelt ons in staat je effectief te adviseren.

Op basis van deze deepdive zetten we een aangepaste merkarchitectuur neer en begeleiden we je in de mogelijke veranderingen die daaruit voortvloeien. Daarbij is draagvlak creëren en behouden binnen jouw team voor ons een onderdeel dat veel aandacht krijgt. Verandering kan spannend zijn, daarom is het van belang jouw medewerkers (de ambassadeurs van jouw merk) bij het proces te betrekken.

De uitkomst is helder

De uitkomst van de kennissessies, het onderzoek en ons advies is niet vanzelfsprekend het creëren van een nieuwe merk. Het kan evengoed uitkomen op een advies waarin de bekendheid van het huidige merk te waardevol is om zomaar te vervangen. Een deepdive in je merkarchitectuur is in essentie bedoeld om structuur aan te brengen. Soms betekent dit het gelijk trekken of overlap creëren in de visuele identiteit, het opstellen van een eenduidige communicatiestrategie of het faciliteren van kruisbestuiving tussen merken. Het einddoel is altijd gefocust op samenhang en heldere communicatie.

Erik Jaap Dijk, eigenaar bij Publiek

Klaar om te groeien?

Duik met Erik in het diepe

Let’s talk!

Wij staan altijd open voor een goed gesprek, kom je langs voor een kop koffie?