Animatie

Animatie is een te gekke toevoeging op verschillende grafische en interactieve uitingen. Animatie brengt een illustratie tot leven, maakt een uitleg visueel, geeft een logo extra sjeu en maakt een website dynamisch.

De wereld om ons heen speelt zich steeds meer af op platte schermen. We staren uren naar een scherm en scrollen door ontzettend veel content en informatie heen. Animatie is een perfecte manier om de aandacht te trekken en even vast te houden. Wanneer iets wat standaard statisch is opeens beweegt, triggert dat ons brein. Dus hoewel het laten animeren van een logo, infographic of afbeelding heel leuk is, is het vooral een manier om zichtbaar te zijn of complexe informatie duidelijk uit te leggen. Kom je vaak genoeg in beeld, zal men jouw merk onthouden.

Animatie of motion graphic design

Bij animatie denk je misschien al gauw aan vrolijke stripfiguren of een interactieve bedrijfsvideo. Animatie zit hem ook in de minder vanzelfsprekende elementen binnen jouw visuele identiteit. Wist je dat het mogelijk is om jouw logo te animeren? Een superleuke manier om jouw logo op jouw website te laten verschijnen! Maar ook het inladen van tekstblokken, afbeeldingen en video in jouw website op dynamische wijze wordt mogelijk gemaakt door animatie. Bedoeld om de om het scrollen door de websitebezoeker te vertragen, zodat hij jouw informatie en merk beter in zich opneemt.

Next level

Is animatie een toevoeging aan jouw visuele identiteit die de moeite en het budget waard is? Daar kunnen we heel kort over zijn: ja, zeker als het past bij jouw merk. Animatie maakt het mogelijk jouw verhaal nog beter te vertellen, de horizon van jouw publiek te verbreden (denk aan een 3D-bril) en je te profileren als een merk dat er toe doet. Met de inzet van een motion graphic designer of animator gaat er een wereld aan mogelijkheden open voor jouw merk.

Erik Jaap Dijk, eigenaar bij Publiek

Tijd voor beweging?

Erik helpt je verder

Let’s talk!

Wij staan altijd open voor een goed gesprek, kom je langs voor een kop koffie?