Fotografie

Het effect dat fotografie heeft op jouw publiek bij de promotie van jouw merk, product of dienst is enorm. Het doet verrassen, informeert, overtuigt, shockeert of doet vermaken. Alles kan met de inzet van een goed doordachte fotoshoot.

Fotografie als drager van je communicatie

Fotografie maakt deel uit van jouw visuele identiteit. Je wil de essentie van jouw merk vangen in iedere foto die gemaakt wordt. Daarom is het van belang herkenbare elementen terug te laten komen bij iedere fotoshoot. Denk hierbij aan stijl, kleur, vorm, structuur en licht. De juiste samenstelling van deze ingrediënten zorgt voor een fotografiestijl die kenmerkend is voor jouw merk. Wanneer deze stijl consequent wordt doorgevoerd, zal men de foto’s aan jouw merk gaan linken. Dat maakt fotografie een krachtig communicatiemiddel, omdat het een boodschap sneller overbrengt dan tekst. Een beeld zegt niet voor niets meer dan duizend woorden.

Fotografie voor websites en drukwerk

Fotografie wordt in ons vak ingezet voor de meest uiteenlopende uitingen. De ene keer schieten we foto’s voor een landelijke abri-campagne, en de andere keer maken we verfrissende personeelsfoto’s voor op een website. Een fotoshoot vindt dan ook nooit plaats zonder plan. We denken na over de plaatsing van het object, de kleuren, het licht, maar bovenal het doel dat de foto heeft.

Een website of drukwerk vraagt veelal om een iets andere kijk op het beeld. De klassieke beeldverhoudingen die liggend of staand worden ingezet door de fotograaf zijn vaak niet toereikend. Wanneer wij de fotografie voor websites en drukwerk verzorgen, houden we rekening met de omvang en stijl van het communicatiemiddel waarop de foto verschijnt. Alleen door samen te werken en op praktische wijze met elkaar mee te denken, lukt het om de juiste beelden te vangen.

Sjoerd Knol, ontwerper bij Publiek

Jouw merk op de gevoelige plaat?

Regelt Sjoerd graag voor je

Let’s talk!

Wij staan altijd open voor een goed gesprek, kom je langs voor een kop koffie?