Communicatie

Communicatie is niet alleen zenden, het is anticiperen op de actualiteit. Voordat je als merk naar buiten treedt is het belangrijk het grote geheel te overzien. Het begint altijd met weten waar je staat, waar je heen wilt, wat er om je heen gebeurt en wie je wilt bereiken. Een goede communciatiestrategie begint daarom met even uitzoomen. Wanneer de strategie staat als een huis, vliegen we een communicatievraagstuk graag praktisch aan.

Vastleggen wat de boodschap is

Iets in het luchtledige verkondigen is als schieten met hagel, daarom is het belangrijk om vast te leggen welke boodschap je wilt overbrengen. Vraag jezelf hierbij af: wat moet men onthouden en/of ondernemen, nadat ze met mijn merk in aanraking komen? Het bepalen van je boodschap is relatief eenvoudig, want met de uitgeschreven strategie weten we inmiddels wat je doel is en met wie je communiceert. Daarmee is het tijd voor content!

Herhalen, herhalen, herhalen

Onderdeel van een gedegen communicatiestrategie is een marketingmix. Een marketingmix geeft je richting in de keuze voor kanalen en middelen die je – afhankelijk van het doel en de boodschap – inzet. Het is een tool die je er bij ieder communicatievraagstuk weer bij pakt. Zo is de keuze tussen bijvoorbeeld offline, online, tekst, fotografie, illustratie en video een stuk sneller gemaakt. Schakel voor ieder middel de juiste expert in, want niemand kan én goede teksten schrijven én goede video’s produceren én goed illustreren. Wij en ons creatieve netwerk helpen je graag.

In het geval van marketing en communicatie zet je het liefst meer dan één kanaal en middel in, want herhaling is key. Hoe vaker je zichtbaar bent onder jouw publiek, des te groter de kans dat ze zich uiteindelijk aan jouw binden. Een persoon dient (al dan niet onbewust) meer dan eens aan jouw merk herinnert te worden voor hij of zij een verbinding aangaat. Het kan dus best even duren voordat je de vruchten van een marketingcampagne plukt. Gelukkig wordt het wachten beloond met een groeiend of loyaler publiek.

Erik Jaap Dijk, eigenaar bij Publiek

Zit jij met een communicatievraagstuk?

Laat het weten aan Erik!

Let’s talk!

Wij staan altijd open voor een goed gesprek, kom je langs voor een kop koffie?