Applicaties

Apps zijn allang niet meer weg te denken. Al dan niet bewust gebruiken we ze dagelijks. Je verstuurt er eenvoudig een appje mee of bladert door de agenda van volgende week. Vandaag de dag zien we steeds vaker dat apps toegepast worden op de werkvloer of worden gebruik voor de communicatie tussen bedrijven en hun publiek.

Een goede app is een aanvulling

Een app ontwikkelen, gewoon omdat het kan, is niet aan te raden. Het moet een duidelijke toegevoegde waarde hebben voor jouw organisatie, medewerkers en/of publiek. Ontwikkel je een app die een duidelijke rol vervult? Dan kan het zomaar eens een onmisbare factor zijn voor jouw merk.

Gebruiksvriendelijke applicaties

Als je ze goed ontwerpt, werken apps beter dan een mobiele versie van jouw website. In apps is er meer mogelijk, denk alleen al aan het snel inloggen met vingerafdruk- of gezichtsherkenning. Het is slechts één van de oplossingen die het gemak voor gebruikers vergroot. Juist omdat een app zoveel mogelijkheden biedt, is het goed om in een vroeg stadium na te denken over de gewenste functies en content. Het helpt je de app in te zetten om jouw leven, dat van je medewerkers of publiek makkelijker te maken. Dit proces helpt tijdens het proces waarin je onderzoekt naar de mogelijke toegevoegde waarde van een app, ten opzichte van een mobiele website.

Aan de slag?

Een applicatie ontwikkelen is maatwerk, waardoor je voor vele keuzes staat. Zodra de vereisten en wensen voor jouw app zijn bepaald, gaan we verder met de volgende stap. We structureren de vereisten en wensen in wireframes en user story’s. Het is de beraming van de app, het interactiemodel. Dit model wordt – nog voordat er ook maar één regel code is geschreven – volledig getest. Dat is prettig, want dat biedt de mogelijkheid tot een eerste testfase voor er kosten voor het programmeren gemaakt worden. Wanneer wij, jij en jouw publiek blij wordt van het prototype, geven we de app jouw huisstijl mee. Jouw logo, kleuren, lettertypes; noem maar op. Vervolgens start de technische ontwikkeling, waarvoor wij een groot netwerk aan programmeurs en ontwikkelaars hebben. Heb je zelf de juiste ontwikkelaar al gevonden? Geen probleem, wij spreken dezelfde taal en werken graag samen met frisse gezichten!

Erik Jaap Dijk, eigenaar bij Publiek

Een app iets voor jou?

Overleg het met Erik

Let’s talk!

Wij staan altijd open voor een goed gesprek, kom je langs voor een kop koffie?