Kunst & Cultuur
website en huisstijl

Kunst & Cultuur website en huisstijl

Stichting Kunst & Cultuur verbindt jong en oud met de creatieve en culturele sector. Al 25 jaar doen zij dit met veel passie, kunde en professionaliteit. We ontwierpen voor hen een eigenzinnige huisstijl en website die passen bij wat ze doen en wie ze zijn. 

De stichting kleurt niet binnen de lijntjes en dat hebben wij bij het ontwikkelen van de nieuwe visuele identiteit ook niet gedaan. Vormen zijn scheef en teksten vallen buiten de kaders, oftewel: een beetje vreemd, maar wel lekker.

Het logo verbeeldt de K en C, maar ook het verbinden en ondersteunen van verschillende (creatieve en educatieve) partijen, door middel van lijnen die elkaar letterlijk omarmen. De bonte kleurensamenstelling staat voor de diversiteit aan werkzaamheden en mensen waar zij zich voor inzetten. Die kleurtinten hebben we eveneens een belangrijke navigatiefunctie gegeven, tijdens de ontwikkeling van het interactie ontwerp voor de nieuwe website.

De website heeft een metamorfose ondergaan van een door content overspoeld doolhof naar een toegankelijk informatief platform. De stichting bedient vele doelgroepen, waardoor er veel informatie beschikbaar moet zijn. In de oude situatie resulteerde dit in een warboel, waardoor navigeren lastig was. Door de content te ontleden, te verdelen over de doelgroep en te beoordelen op waarde, is er een webstructuur ontstaan waar iedereen zijn weg in weet te vinden. Dit wordt inmiddels door vele bezoekers als overzichtelijk en prettig ervaren.

Nieuwsgierig? Bekijk snel de website! 

/werk/kunst-cultuur-website-en-huisstijl
151
143
142
138
127