Jaarverslagen
Leger des Heils

Feiten

  • Publiek: Medewerkers, sociale partners en geïntresseerden
  • Exemplaren: 1000 per jaargang
  • Inhoud: 53 artikelen

Wordt een jaarverslag beter leesbaar wanneer het er aantrekkelijk uitziet? Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg Noord weet zeker van wel. Middels een maatschappelijk jaarverslag brengen zij hun subsidieverstrekkers op de hoogte van behaalde successen in de regio. Het Leger vroeg ons dit verslag op zó’n manier te presenteren dat het leuk wordt om te lezen. En dat is gelukt! 

Bij het Leger des Heils staat de mens centraal. Mensen die door omstandigheden in de marge van de samenleving zijn geraakt, worden geholpen door mensen die graag iets terug willen doen voor de samenleving. De aanpak van het Leger des Heils is persoonlijk en oprecht, en dit hebben we laten terugkomen in de vormgeving van het jaarverslag. Zo spelen foto’s van cliënten en medewerkers een belangrijke rol, waardoor de persoonlijke verhalen voor de lezer nóg tastbaarder worden. Er wordt gebruik gemaakt van vloeiende vormen en een handgeschreven font, wat het boekje een vriendelijk en persoonlijk karakter geeft. Daarnaast kan er bij de lezer, door het terugkerende gebruik van de rode kleur en het herkenbare logo, geen twijfel over bestaan dat dit een verslag van het Leger des Heils is. 

Het resultaat is een kleurrijk, aantrekkelijk geheel, dat uitnodigt om te lezen. En dat is precies wat het Leger des Heils met hun jaarverslag wilde bereiken.

/werk/jaarverslagen-leger-des
151
143
142
138
127