Infographics: Nationaal
Koffie & Thee Onderzoek

Koffie en Thee Nederland

Korte metten maken met hardnekkige fabels over koffie en thee onder consumenten. Dat was het belangrijkste vraagstuk na het analyseren van de uitkomsten van het Nationaal Koffie & Thee Onderzoek. Uit het onderzoek blijkt dat “de Nederlander” -ondanks alle bewustwording in de voedingsindustrie- toch vaak overtuigd blijkt te zijn van onwaarheden omtrent producten. Zo wordt er bijvoorbeeld nog vaak gedacht dat je uitdroogt van het drinken van koffie en dat groene thee gezonder is dan zwarte thee. Beide lariekoek, dat weten wij inmiddels maar al te goed. 

Om Nederland wijzer te maken over koffie en thee ontwikkelden wij een reeks illustraties die in de vorm van een infographic heldere antwoorden geven en de hardnekkigste misverstanden de wereld uit helpen. De hoofdpersonen Mr. Bean en Ms. T staan telkens weer centraal met de feiten over koffie en thee.

Herkenbare illustraties

De herkenbaarheid van de Mr. Bean en Ms.T en de kleurkeuze die gemaakt is tijdens de ontwikkeling van de infographic is leidend geweest. We hebben ze op een dusdanige manier ontwikkeld dat ze een verlengstuk van de huisstijl van Koffie en Thee Nederland zijn geworden. Het doel is dan ook om Mr. Bean en Ms. T de komende jaren telkens weer een herkenbare rol toe te kennen bij het delen van de onderzoeksresultaten. Dit jaar is het thema feiten en fabels, wij kijken uit naar de insteek van van volgend jaar.

Ben je benieuwd naar alle onderzoeksresultaten, die vind je hier:  Nationaal Koffie en Thee Onderzoek 2018

Zin in koffie gekregen? En wil je meer weten over deze case, maak een afspraak met Erik

/werk/infographics-nationaal-koffie-thee-onderzoek
151
143
142
138
127