Find it in Fiction
website en huisstijl

Feiten

  • Publiek: Onderzoekers, studenten, docenten
  • Universiteiten: 3
  • Bezoekers: 450 p. mnd

Als onderzoeker voor een universiteit wil je je werk het liefst aan de hele wereld laten zien. Dat geldt ook voor de literaire onderzoekers van de UvA, de UU en de VU. Zij waren op zoek naar een mooie, overzichtelijke manier om hun onderzoeksresultaten, en kennis te delen met anderen. Speciaal voor deze enthousiaste onderzoekers hebben wij een online platform ontworpen en gebouwd waarop ze hun werk kunnen presenteren - Find it in Fiction. 

Voor de ontwikkeling van Find it in Fiction zijn we in de wereld van de literatuur gedoken. In het ontwerp vinden we klassieke elementen uit de literatuur terug, zoals de initialen aan het begin van een paragraaf, en het klassieke serif font. Er is met opzet weinig gebruik gemaakt van kleur en fotografie, zoals dit ook in literaire werken het geval is – de tekst is het belangrijkst, beeldmateriaal is ondergeschikt. Vanwege de soms complexe en grote hoeveelheden content, bedoeld voor uiteenlopende doelgroepen, was het een uitdaging om de website overzichtelijk in te delen. Wij hebben ervoor gekozen de focus te leggen op de projecten, en andere artikelen van daaruit navigeerbaar te maken. Hierdoor is het platform functioneel en overzichtelijk geworden. 

Find it in Fiction is een mooi platform geworden, waarop elke literair onderzoeker met liefde zijn werk tentoonstelt. En zo zijn we allemaal weer een beetje kennis rijker!

Bekijk de website

/werk/find-it-fiction
151
143
142
138
127