Campagne: Jong + Oud = Goud!

Soms komt het bij een campagne allemaal samen, dan klopt het gewoon. Zo ook bij de campagne voor het 50+ adviescentrum. Wij kregen de opdracht om mee te denken over de acquisitie. Het 50+ adviescentrum is er voor bedrijven die 50+ ‘ers in dienst heeft die binnenkort met pensioen gaan, gaan minderen in uren of ziek worden omdat hun werk te zwaar wordt. Veel bedrijven hebben niet door dat wanneer deze groep werknemers uit het bedrijf verdwijnen, er een hoop kennis en kunde verloren gaat. De jongere garde heeft deze jarenlange ervaring namelijk nog niet, maar wat zij wel hebben is een fysieke voorsprong. Daarom heeft het 50+ adviescentrum het volgende bedacht: Het buddysysteem! Daarbij koppelen ze ‘oude’ en ‘jonge’ werknemers als duo. De oudere werknemer kan zo zijn of haar kennis overdragen terwijl de jongere het zwaardere werk doet en veel leert over het vak. Win-win voor beide partijen. Oftewel: Jong + Oud = Goud!

 

Het concept “Jong + Oud = Goud!”

 

Middels een gouden ansichtkaart met de tekst: “Ik ga je verlaten, weet je zeker dat je zonder me kan? Met vriendelijke groet, je kennis” schudden we werkgevers en HR managers wakker. Het kaartje en de tekst prikkelt en nodigt uit om naar de url van de website te gaan. Een paar dagen later komt de postbode weer langs.

 

Geadresseerd aan de werkgevers of HR managers binnen de bedrijven worden gouden CV’s gestuurd. Dit gouden CV in kwestie is van Jan Doetal, een 20 jarige jongeman met 30 jaar werkervaring. De perfecte werknemer! Dit is enerzijds een knipoog naar de onmogelijke vacatures van tegenwoordig, maar is anderzijds ook echt wat je krijgt als je een 20 jarige koppelt aan een 50+’er. Het perfecte duo. 

 

Naast het gouden CV zit er een motivatie brief bijgevoegd, die dit nog eens mondeling toelicht. Halverwege de brief wordt er een omslag gemaakt waarin Jan Doetal het woord geeft aan het 50+ adviescentrum. Hier wordt het buddy systeem uitgelegd en waarom dit jou zoveel voordeel oplevert als werkgever. 

 

Als laatste zit er nog een algemene brochure in de envelop. Hier kun je meer lezen over het 50+ adviescentrum, over het buddy-systeem, hoe het werkt en de vele voordelen die dit met zich meebrengt. We hebben voor deze campagne ook de website onder handen genomen, het ontwerp was er al maar om alles goed in elkaar te laten vallen zijn de teksten herschreven en hebben we de indeling van de website gewijzigd.

 

/werk/campagne-jong-oud-goud
151
142
138
127
126