12 juni 2020

Stage bij Publiek:
wat kun je verwachten?

Auteur: Dominique van Aalten
Leestijd:
2 min

Als mediavormgever die stage wil lopen, wil je natuurlijk weten hoe het eraan toegaat in het bedrijf. Tijd voor een kijkje achter de schermen!Werksfeer bij Publiek

Als stagiaire ben je onderdeel van het team. Je voert niet alleen uit, maar ontwerpt en denkt ook mee. We werken zowel aan kleine als grote opdrachten. Tussen de middag eten we samen en laten we Blue de hond uit, even lekker een frisse neus halen. 

De mensen

Je werkt in een team met verschillende disciplines. Je werkt nauw samen en ieders expertise komt tot zijn recht. Je kunt dus op veel gebieden wat leren. Erik is eigenaar van Publiek en hij heeft veel verstand van merkstrategie. Daarnaast is hij projectmanager, net als Marieke, die daarnaast communicatiespecialist is. Wilco houdt zich bezig met interactie ontwerp en weet het fijne van werken met materialen en drukwerk. Ook heeft hij oog voor detail. Robert en Nikki weten alles van front-end development en worden hier ook wel de slimmeriken genoemd.

Je ontwikkeling

Je krijgt hier de ruimte om echt te leren. Dit houdt soms ook in: welke opdracht wil je niet doen? Pak die aan! Dat zijn vaak juist de dingen waar je veel van kunt leren. Zo heb ik ervaring opgedaan met websites ontwerpen. Iets wat ik nooit eerder had gedaan. Ook heb ik geleerd over merkstrategie en hoe je dit presenteert aan de klant.

De opdrachten

We denken net een stapje verder dan de gewone banner. Het leveren van maatwerk, dat maakt het werk interessant. Je verplaatst je meer in de klant en die tijd en aandacht zie je terug in het resultaat. Zo heb ik tijdens mijn stage kennisgemaakt met ‘Reboard’, een tof materiaal dat net even iets extra’s toevoegt aan je design.

Mijn afstudeer opdracht

Gaaf! het ontwerpen van een complete huisstijl met diverse middelen. Met daarbij de vrijheid om creatief te zijn. Het begint met het uitzoeken wie de klant is en wat de boodschap is. Gedurende het proces leerde ik mijn concept te onderbouwen. Na het ontwerpen van het logo ben ik begonnen met de huisstijl; een visitekaartje, brief- en volgpapier, enveloppen, de website en beursmateriaal. Een échte uitdaging!

Wat vind je van het artikel?:
/lezen/stage-bij-publiek-wat-kun-je-verwachten
137
134
129
122
41